Aai&Vlaai is het nieuwe horeca initiatief van Zorgboerderij de Mekkerbek. De brasserie en boerderijterras zijn ontstaan vanuit het idee om onze deelnemers met een zorgvraag in een beschermde en kleinschalige horecasetting succes ervaringen op te laten doen. Gasten bedienen, een verse taart bakken of lunch bereiden, afrekenen en de afwas doen.. voor iedere deelnemer wordt er een passende taak en plek gecreëerd!
AAI heeft op de Mekkerbek een speciale en dubbele betekenis. Het staat natuurlijk voor het aaien van dieren, maar ook voor A.A.I. (Animal Assisted Interventions). De methode waarop onze dieren onze deelnemers assisteren bij het werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.
Vanuit binnen hebben onze gasten een erg leuk uitzicht over onze dierenweide. Buiten kan je aan de picknick tafels plaatsnemen om nóg dichter bij de dieren te gaan zitten of ze een aai over hun bol te geven. Ook zijn er zowel buiten als binnen leuke speel mogelijkheden voor onze jongste gasten.